FAQ

Prisen for å selge en faktura vil variere, basert på flere faktorer. De viktigste er kundens kredittrating, fakturabeløp og fakturaens kredittid.

Nedenfor ser du en oversikt over prisene for fakturasalg via LogiqPay.

* Risiko beregnes fra fakturamottakers kredittrating

  • Svært lav risiko – AAA
  • Lav risiko – AA
  • Middels risiko – A
  • Høy risiko – B

LogiqPay kjøper fakturaer med forfall opp til 90 dager.

Du binder deg ikke opp i noen faste kostnader og du kan selge fakturaer når, hvor du vil og hvordan du foretrekker.

Vi har ikke krav om personlig kausjon for selskap med minst en godkjent årsavslutning. Er selskapet ditt nystartet må du selge med kausjon til selskapet har gjennomført første årsavslutning

Selger du din faktura i dag, så blir pengene overført til din konto i morgen – eller senest neste arbeidsdag.

Om dere gjør utvalget innen klokken 09:30 vil pengene være inne på konto allerede samme dag!

 

 

Vi finansierer faktura fra beløp NOK 5 000 (inkl. mva) og oppover.

Per i dag finansierer vi kun fakturaer mellom bedrift og bedrift, B2B, og ikke til konsument. På sikt ønsker vi også å kunne tilby å selge fakturaer til privatpersoner.

Vi vet at deres kunder er viktige og vi behandler deres kundeforhold som våre egne. Vi legger stor vekt på å opprettholde en god og langsiktig relasjon med dere og deres kunder.

Svaret er nei. Vi tar ikke imot forfalte eller omtvistede fakturaer. Vi tilbyr tjenesten for å optimere ditt selskaps likviditet.

I vår løsning selges fakturaen uten regress.

Med regress – ditt juridiske selskap tar kredittrisikoen
Uten regress – du selger kredittrisikoen
Med kausjon – Du tar som kausjonist personlig kredittrisikoen

Å selge en faktura med regress innebærer at om din kunde ikke betaler fakturaen innen 16 dager etter forfall, går betalingsansvaret tilbake til ditt selskap. Vår løsning er satt opp slik at dere som kunde selger uten regress. Dere slipper da å håndtere dette dersom dere selger fakturaene gjennom LogiqPay.

Hvis det er en faktura som ikke blir betalt av mottager, håndterer vi inkassohåndteringen. Om din kunde ikke betaler fakturaen på grunn av manglende betalingsevne og du har solgt den uten regress, returneres ikke betalingsansvaret tilbake til ditt selskap.

Har du solgt fakturaen med regress går, som tidligere nevnt, betalingsansvaret tilbake til ditt selskap. Har du solgt fakturaen med personlig kausjon, går betalingsansvaret tilbake til deg personlig.

Fakturafinansiering og factoring er svært innarbeidet i markedet og er en tjeneste som har eksistert i veldig mange år. Å selge en faktura er den optimale måten å gi kunden den kredittid og vilkår de ønsker, men samtidig sørge for å bevare egen likviditet.

For å bli kunde hos LogiqPay, så fyller dere inn kundesøknaden online og signerer med bankID. Det hele tar kun et par minutter. Vi vil så gi deg tilbakemelding i løpet av kort tid.

Nei, det er ingen krav på antall fakturaer du må selge for denne tjenesten. Du benytter tjenesten etter deres behov.

Category: Norske

Per i dag kan ikke utenlandsfakturaer selges.

Load More